Nasz serwis wykorzystuje pliki cookie. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Zamknij
Bali All Inclusive

Bali ALL INCLUSIVE

Wyspa Bali jest nazywana „indonezyjską perłą” i niewątpliwie na takie miano zasługuje. Wczasy na Bali z opcją All Inclusive to gwarancja komfortowego wypoczynku i ekskluzywnych wakacji. Przepiękne ciągnące się po horyzont tarasy ryżowe, niezliczona ilość hinduistycznych świątyń, błękitne wody Oceanu Indyjskiego i Morza Balijskiego okalające piaszczyste plaże oraz majestatyczne szczyty wulkaniczne dumnie górujące nad zielonym krajobrazem. Oto rozsławiona na cały świat maleńka wyspa Bali.

czytaj dalej...
Bali - all inclusive   

Wczasy na Bali All Inclusive

Na nadmorski wypoczynek na „wyspie bogów” naszym Klientom polecamy trzy miejscowości: ekskluzywny kurort Nusa Dua, położone nieopodal urocze Tanjung Benoa oraz słynące z najlepszych owoców morza Jimbaran. We wszystkich wymienionych miejscowościach znajduje się około 10 hoteli, które oferują pobyty z opcją Bali All Inclusive. Spośród nich na największą uwagę zasługują hotele Melia Bali – The Garden Villas, Bali Tropic Resort & Spa, Keraton Jimbaran Beach Resort oraz Grand Mirage Resort & Thalasso Bali. Opcja All Inclusive Bali we wspomnianych hotelach zawiera zwyczajowo 3 posiłki oraz krajowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Niektóre hotele serwują również wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe oraz koktajle i przekąski w ciągu dnia.

Na przykładzie hotelu Melia Bali - The Garden Villas 5* w pakiecie All Inclusive otrzymamy następujące usługi: powitalny drink i zimny ręcznik po przyjeździe; śniadania w formie bufetu w restauracji El Patio; lunche w restauracji El Patio lub Sateria Beachside; kolacje w jednej z pięciu restauracji, w tym kolacja w formie bufetu tematycznego; całodobowo napoje alkoholowe i bezalkoholowe (napoje bezalkoholowe, lokalna woda mineralna, soki, lokalne piwo, lokalny wybór win i wybrane marki międzynarodowych trunków tj. gin, wódka, whisky i rum); codzienne przekąski przy basenie; popołudniowa herbata serwowana w restauracji Sateria; całodobowa obsługa pokoju oraz darmowy mini-bar w pokoju (na wybrane produkty) uzupełniany raz dziennie. Dodatkowo dla gości Bali All Inclusive istnieje możliwość bezpłatnego korzystania z kortów tenisowych, boiska do koszykówki i tenisa stołowego. Przez godzinę dziennie można również bezpłatnie korzystać ze sprzętu do nurkowania z rurką, kajaków, deski surfingowej i roweru. W hotelu prowadzone są również bezpłatne zajęcia jogi (dostępne zgodnie z planem zajęć). Wieczorami pobyt umila muzyka grana na żywo w restauracji Sateria Beachside oraz balijskie przedstawienia w restauracji Lotus.

Wczasy na Bali bez All Inclusive

Zapytacie Państwo dlaczego tak niewiele hoteli ma w swojej ofercie opcję Bali All Inculsive? Otóż na Bali najpopularniejszą i najbardziej opłacalną opcją jest wykupienie pobytu tylko ze śniadaniami, ponieważ bez problemu można bardzo tanio jeść w lokalnych warungach, knajpkach oraz restauracjach. Najczęściej właśnie taką formę wyżywienia poleca nasze biuro.
Ilość i różnorodność restauracji znajdujących się w polecanych przez nasze biuro miejscowościach wypoczynkowych, spełni kulinarne oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Podczas wypoczynku w miejscowości Nusa Dua mogą Państwo skorzystać z oferty Bali Collection - ekskluzywnego kompleksu składającego się z licznych restauracji, barów i kafejek, jak również sklepów oraz galerii sztuki, który oferuje turystom rozrywki na wysokim poziomie. Każdego dnia na terenie kompleksu można delektować się daniami z różnych zakątków świata oraz być świadkiem ciekawego eventu, koncertu czy przedstawienia.
Wypoczywając w miejscowości Jimbaran będą mieć Państwo codzienny dostęp do świeżych ryb i różnorodnych owoców morza. To właśnie tu wzdłuż plaży ciągną się restauracje serwujące najlepsze na całej wyspie dary morza.

Kuchnia na Bali

Kuchnia Indonezji jest tak różnorodna, jak wielość wysp z których się składa. Szczególne kulinarne miejsce w tej układance zajmuje wyspa Bali. Balijczycy w znakomitej większości są wyznawcami hinduizmu, dlatego jedynie na Bali skosztujemy dań z wieprzowiny, ale nie z wołowiny. Podczas gdy mieszkańcy innych wysp archipelagu są wyznawcami islamu i tam spróbujemy wołowiny, ale nie zjemy wieprzowiny.
W takim razie czego typowo balijskiego możemy skosztować podczas rajskich wakacji na wyspie? Podstawowym produktem żywnościowym Balijczyków jest ryż, którego plantacje znaleźć możemy na całej wyspie, ze słynnymi tarasami Tegallalang czy Jatiluwih wpisanymi na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

Najpopularniejszym typowo balijskim daniem jest Nasi Goreng (ok.16 zł) – smażony ryż z przeróżnymi dodatkami: warzywami, jajkiem, kurczakiem lub krewetkami. Warto spróbować również Sate Ayam (ok.17 zł)– szaszłyków z kurczaka podawanych z ryżem i sosem orzechowym. Kolejnym daniem na bazie ryżu jest Nasi Campur (ok. 18 zł) w różnych odsłonach – z kurczakiem, wieprzowiną lub w wersji wegetariańskiej. Aby „odpocząć” od ryżu warto zamówić Mie Goreng (ok.15 zł), czyli smażony makaron z mięsnymi i/lub warzywnymi dodatkami. Nie możemy również zapomnieć o balijskiej specjalności jaką jest Babi Guling (ok.20 zł)– prosię pieczone w całości na wolnym ogniu.
Do wymienionych dań z pewnością dostaniemy jeden z klasycznych sosów: sojowy ketjap manis, delikatny orzechowy satay czy jeden z ostrych sosów sambal – ostrość zależy od rodzaju papryczek i dodatków użytych do jego produkcji ; występuje w wersji od lekko ostrej do naprawdę palącej.
Kuchnia balijska pełna jest aromatycznych przypraw, z których warto wymienić choćby kilka: trawa cytrynowa, imbir, kurkuma, chili, kolendra, cynamon i tamaryndowiec. To właśnie przyprawy stanową o wyjątkowym smaku potraw, które na długo pozostają w pamięci tak, jak odwiedzane miejsca.
Na tej tropikalnej wyspie nie brakuje również egzotycznych owoców. Skosztujemy tu min. takich nowości jak durian, tamarillo, mangostan, salak, chlebowiec czy smoczy owoc. Z bardziej znanych owoców znajdziemy papaję, melona, ananasa, mango, arbuza czy kokosy. Na deser polecamy spróbować grillowane banany podawane z cukrem kokosowym i lodami.

Wyspa Bali słynie także z produkcji najdroższej, najlepszej i najrzadszej na świecie kawy Kopi Luwak. To właśnie tu między innymi żyją cywety, zwierzątka lokalnie zwane luwakami, które biorą udział w procesie „wytwarzania” tej słynnej kawy. A jeśli ktoś nie gustuje w kawie, to na Bali można delektować się wysokiej jakości herbatami lub różnego rodzaju napojami ze świeżych owoców. Proponujemy spróbować np. pysznego soku z mango lub schłodzonej jaśminowej herbaty Teh Botol. Orzeźwienie gwarantowane!

Nie znalazłeś oferty dla siebie? Skontaktuj się z nami.Nie znalazłeś oferty dla siebie? Skontaktuj się z nami.