Przywitanie z pilotem Unique Moments na lotnisku w Warszawie. Przelot z Warszawy z 1 przesiadką na Mauritius.
Poranny przylot na Mauritius i wycieczka „Smaki Mauritiusa”(już zawarta w cenie), następnie zakwaterowanie w 4* hotelu i wypoczynek po podróży.
**Wycieczka „Smaki Mauritiusa”:** Zostaniemy odebrani z lotniska przez przewodnika, a następnie ruszymy w stronę miejscowości Bois Cheri. Miejscowość ta słynie z upraw herbaty, które będziemy podziwiać, a następnie kosztować. Odwiedzimy Grand Bassin czyli największy sakralny obiekt wyznawców hinduizmu na wyspie. Po czym przejedziemy do muzeum rumu St Aubin, gdzie będziemy mieli poczęstunek tego lokalnego trunku. Podczas wycieczki będziemy mieli okazję zjeść lunch i spróbować lokalnej kreolskiej kuchni.
Mauritius, perła Oceanu Indyjskiego, to tropikalny raj z białymi piaszczystymi plażami, turkusowymi lagunami i bujną zielenią. Wyspa oferuje luksusowe hotele, znakomitą kuchnię kreolską oraz wyjątkową gościnność mieszkańców. Znana z bogatej przyrody i różnorodności kulturowej, Mauritius zachwyca egzotycznymi ogrodami, kolorowymi rafami koralowymi oraz malowniczymi górami.
Opcjonalna wycieczka fakultatywna „Głębokie Południe Mauritiusa”: Pierwszym przystankiem będzie Casela Nature Park. Afrykańskie safari podczas 1-godzinnej wycieczki, podczas której będziesz miał okazję zobaczyć afrykańskie zwierzęta z majestatyczną górą Rempart w tle. Następnie przejazd do Chamarel, gdzie znajdują się siedmiokolorowe ziemie – niezwykła i unikalna cecha przyrodnicza, w samym sercu żyznej doliny. Kolejnym punktem będzie La Rhumerie de Chamarel, gdzie poznasz tajemnice produkcji rumu rolniczego, po czym odbędzie się degustacja rumu i obiad.
Cena ok. 173 USD (do potwierdzenia, cena zależna od liczby uczestników).
Po wykwaterowaniu z hotelu o 11:00 wycieczka fakultatywna „Północny Mauritius”(już zawarta w cenie). Następnie transfer do portu i zaokrętowanie na statku Norwegian Dawn.
Wycieczka „Północny Mauritius”: Wycieczkę zaczniemy od najpopularniejszych ogrodów botanicznych Pomplemousses, gdzie będziemy mogli oglądać wystawę roślin z całego świata, a na największą uwagę będzie zasługiwać Wiktoria Królewska – czyli największa lilia wodna świata. Następnie udamy się do Sugar World – Muzeum Cukru, gdzie cofniemy się aż o 250 lat i dowiemy się jak ważną rolę pełnił cukier w historii wyspy. Na sam koniec czeka nas przejazd do stolicy wyspy – Port Louis, tam obejrzymy jej kolonialną część, przejdziemy przez przepiękny nadmorski deptak.