LOKALIZACJA:
Hotel usytuowany na klifie w południowej części wyspy Praslin bezpośrednio nad oceanem oraz otoczony malowniczą plażą Anse Bois De Rose. Wokół kompleksu rozpościera się tropikalny las o powierzchni równej 200 hektarów. Transfer do hotelu odbywa się z głównej wyspy Mahe za pomocą szybkiego katamaranu (ok 1h) bądź samolotem (ok 15 min.). Z hotelowych tarasów widoczne są wyspy Cusine, North Island, Silhouette, Mahe, Recif & Fregate.
O HOTELU:
Wewnętrzny ogród wyróżnia się szeroką gamą niespotykanej fauny i flory w postaci palm kokosowych oraz Coco de Mer, drzew mango, awokado, papai, banana czy hibiskusów. Podczas wycieczki z hotelowym przewodnikiem możliwość napotkania takich zwierząt jak czarna papuga, niebieski gołąb, nietoperze, żółwie podczas składania jaj (od listopada do stycznia) czy też inteligentnego węgorza mieszkającego w strumyku, który doskonale wie kiedy następuje pora karmienia..
ZAKWATEROWANIE:
W hotelu dostępne są trzy rodzaje zakwaterowania – nowoczesne i gustownie urządzone pokoje typu Standard i Superior oraz eleganckie apartamenty. Wszystkie z nich skierowane są w stronę Oceanu Indyjskiego. Wyposażone są w: klimatyzację, wentylator, wannę w pokoju, oddzielną łazienkę, telefon, telewizję satelitarną, zestaw do parzenia kawy i herbaty, mini lodówkę, sejf, suszarkę do włosów oraz balkon lub taras.
Standard Room (48 m2), pokoje zlokalizowane w tropikalnym ogrodzie.
Superior Room (50 m2), nowoczesne pokoje usytuowane w bliskiej odległości od piaszczystej plaży, z przestronnym, drewnianym tarasem. Istnieje możliwość pokoi przechodnich.
Black Parrot Junior Suites (60 m2), przestronne apartamenty znajdujące się nieopodal plaży. Z dodatkowych udogodnień posiadają stację dokującą do iPoda, ekspres do kawy, szlafrok oraz kapcie. Apartamenty dostępne są dla osób w wieku od 14 lat.
Doba hotelowa rozpoczyna się w godzinach popołudniowych, a kończy w godzinach przedpołudniowych.
WYŻYWIENIE:
Restauracja Hibiscus oferuje angielskie śniadania, do tego dania kuchni międzynarodowej i kreolskiej, grillowane przysmaki, bufety tematyczne czy też menu w formie zestawów. Kilka razy w tygodniu restauracja zapewnia rozrywkę na żywo. Na specjalne życzenie istnieje możliwość przygotowania menu dla dzieci lub dań wegetariańskich. Restauracja i bar The Mango Terrace proponuje posiłki przy basenie, oferuje również obiadokolacje oraz lunche w formie a’la carte. Jednocześnie zapewnia relaksującą, tropikalną atmosferę. Poza restauracjami w hotelu znajduje się bar Coconut, który serwuje lokalne, orzeźwiające koktajle.
BB – śniadania
HB – śniadania i obiadokolacje (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne)
ATRAKCJE I ROZRYWKA:
2 baseny, kajaki, spacery z przewodnikiem, biblioteka z dostępem do internetu, tenis, siłownia, rowery, nurkowanie, rejsy, połowy ryb, Spa, transfer na słynną plażę Anse Lazio (kilka razy w tygodniu), a w odległości 6 km od hotelu znajduje się rezerwat Vallee de Mai
INTERNET:
Bezpłatny dostęp do internetu wifi w miejcach ogólnodostepnych.
ORGANIZACJA ŚLUBU:
Istnieje możliwość zorganizowania ceremonii ślubnej na terenie hotelu.
Brak opinii