Tajlandia - praktyczne informacje
Przewodnik po kierunkachWięcej informacji
POLECANE
Tajlandia  / Praktyczne informacje / Wycieczki / Wycieczki na Phuket / Gotujemy po tajsku [PL]

Gotujemy po tajsku [PL], Tajlandia

Kurs gotowania - będzie pysznie!
Kuchnia tajska jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie. Niespotykane połączenia smaków, różnorodność przypraw i warzyw a także szybkość przygotowania potraw, to jej największe atuty. Nauczymy Was jak odtworzyć część wakacyjnych doznań w domu. Będziecie mogli pochwalić się umiejętnością gotowania tajskich potraw dla rodziny i przyjaciół. Na targu pomożemy zrobić zakupy, które przetrwają podróż do Polski.

Świeże warzywa, ryby, owoce morza, dodatki mięsne – każdy znajdzie tu coś dla siebie. Amatorzy pikantnych smaków będą usatysfakcjonowani, ale większość potraw może być przyrządzona w sposób łagodny; a wiele z nich w ogóle nie ma w składzie papryki.

Głównym zamysłem tego programu jest to, abyś mógł odtworzyć przygotowywane dania w polskich realiach. W ten sposób można zabrać cząstkę wakacyjnych wspomnień i podzielić się nią z przyjaciółmi. Nie musisz być ekspertem w gotowaniu. Jeśli wiesz, jak trzymać nóż i potrafisz ugotować wodę – wystarczy. Potrawy są łatwe w przyrządzaniu i nie wymagają specjalnych umiejętności. Pokażemy Ci wszystko krok po kroku, wyposażymy w książeczkę z przepisami po polsku i pomożemy zrobić zakupy przypraw i tego co można zabrać do Polski na lokalnym targu.

Program dnia:

O 10 rano przyjedziemy na lokalny targ świeżej żywności. Bądźcie po lekkim śniadaniu, bo czeka nas trochę pracy przed kolejnym posiłkiem

Polski przewodnik pokaże Wam lokalne warzywa, owoce, przyprawy i inne składniki potraw. Wiele z nich będziecie wykorzystywać w tym samym dniu. Porównacie wygląd warzyw znanych z Polski z ich orientalnymi odmianami. Wszyscy, którzy kochają warzywa będą w raju, a część z Was pewno zrobi tutaj zakupy "do domu"

Po wizycie na targu pojedziemy do nas i zaczniemy przygodę z gotowaniem pod okiem tajskiego kucharza. Stanowiska pracy są wyposażone we wszystkie potrzebne przybory oraz najważniejsze z nich – woki. Przez kolejne kilka godzin będziecie kroić, szatkować, obierać, rozgrzewać, dodawać, dolewać, smażyć, prażyć, parzyć, mieszać, potrząsać, przewracać, tłuc, ubijać, wąchać, próbować a na koniec jeść, jeść, jeść.

Skończymy około 16:00 i z pełnymi żołądkami i książeczkami z przepisami wrócicie do hoteli. Jeśli nie zjecie wszystkiego – zapakujemy Wam dania na wynos. I bez obaw – potrawy są lekkostrawne i pod wieczór znowu poczujecie głód.

Czas trwania wycieczki: 10:00 - 16:00
Termin:
Piątek
Charakter wycieczki: Grupowa

 


Cena:
Osoba dorosła - 350 PLN
Dziecko (3-9,99 lat) - 350 PLN
Cena zawiera:
  • transfer z/do hotelu na Phuket
  • opieka polskiego przewodnika podczas zajęć prowadzonych przez profesjonalnego tajskiego kucharza
  • wszystkie składniki niezbędne do ugotowania potraw oraz gotowe dania i napoje w czasie lekcji
  • książeczka z przepisami po polsku

Cena nie zawiera:
  • dodatkowych posiłków i napojów

Nie znalazłeś oferty dla siebie? Skontaktuj się z nami. Nie znalazłeś oferty dla siebie? Skontaktuj się z nami.
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookie. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz zmienić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Zamknij